Coaching Kabinetsmedewerkers en teams

 

Coaches zijn er al genoeg in Nederland, maar hoe noem je het dan?
Momenteel coach ik twee individuele kabinetsmedewerkers die door veel verschuivingen intern heel veel op hun bordje hebben gekregen waardoor ze beiden bijna dreigen te verzuipen in alle verantwoordelijkheden en taken. 
Alle ballen in de lucht proberen te houden maar nergens echt voor de volle 100% voor kunnen gaan. Frustrerend, op je tenen lopend, fouten maken, daarop afgerekend worden en heel veel stress.

Je kan het niet alleen als kabinetsmedewerker, je hebt nu eenmaal mensen nodig die je kunt benaderen om te helpen. Denk aan collega bestuurssecretaresses, communicatie, facilitare medewerkers, bestuursadviseurs etc. 
Het kan gebeuren dat de organisatie zo in ontwikkeling is dat alles weer opnieuw ingericht moet worden, maar wie weet er nu echt wat er allemaal aan kabinetstaken liggen? Echt veel ruimte en tijd heb jij ook niet om dit te omschrijven of om een goed voorstel neer te leggen van hoe jij denkt dat de organisatie het beste werkt rondom het college. 

Teammanagers komen en gaan en het is altijd een hele klus om ook aan hun duidelijk te maken wat ons werk inhoudt, laat staan hoeveel uur wij daar dagelijks aan kwijt zijn.
Toch is het belangrijk dat jij blijft inchecken bij jezelf of het nog lukt om die ballen in de lucht te houden, past de vorm nog bij je en zie je nog mogelijkheden of andere inzichten die helpen om het vak nog beter uit te dragen.
Loop jij vast of loopt de afdeling of gemeente vast in haar ontwikkeling rondom kabinetszaken en representatie en de invulling hiervan?

 Ik kan jou en/of de afdeling helpen om een heldere taakomschrijving of verdeling te maken, medewerkers te coachen en op te leiden in hun functie en de organisatie in te richten waardoor kabinetszaken en representatie ook echt toegevoegde waarde en een belangrijke schakel wordt binnen de gemeente. 


Meer weten over deze coaching en wil je een (beknopt) vrijblijvend advies gericht op jouw baan en/of inrichting van de kabinetstaken in jouw gemeente, neem dan contact met mij op voor meer informatie. 

 

Voor wie is het geschikt?

- Bestuurssecretaresses met kabinetstaken

- Kabinetsadviseurs - medewerkers

- Representatiemedewerkers