Inwerkprogramma Kabinetszaken

1 dag op locatie inwerken op de Kabinetsonderdelen bij jou in de gemeente


Kabinetszaken en Representatie is bij elke gemeente in Nederland weer anders ingericht. Hierdoor zit er een verschil in taken en verantwoordelijkheden. 

Bij de ene gemeente ben je verantwoordelijk voor alles en bij de andere is het binnen het team verdeeld en pak jij onderdelen op en bent daar dan verantwoordelijk voor. In het vak Kabinetszaken is meters maken in het vak heel belangrijk. Maak het maar mee en laat het maar gebeuren, weet dat je je flexibel moet opstellen binnen de protocollen en etiquette regels die overal van toepassing zijn. Elke burgemeester is weer uniek zo ook zijn of haar werkwijze en voorkeur voor inrichting van de Kabinetstaken. 

 

Toch hoef je niet helemaal blanco te starten, vast en zeker heb jij collega's die voldoende weten of een vertrekkende kabinetsmedewerker die jou nog inwerkt.

Daarnaast is het altijd goed en verstandig om van buitenaf iemand weer even mee te laten kijken bij jouw start. Hoe worden jullie Kabinetstaken (die waarschijnlijk al jaren gaan zoals ze gaan) opgepakt en hoe gaat dit dan bij andere gemeenten, wat zijn de gemene delers maar vooral hoe gebeurt het anno 2023/2024. 

Hoe moeten de taken die jij als Kabinetsmedewerker gaat uitvoeren nu opgepakt worden, wat zijn de handleidingen en regels en formats die handig zijn om te hebben of die je nodig hebt. 

 

Misschien heeft de burgemeester de ambitie om kabinetstaken toe te voegen of anders in te gaan richten of wellicht strategisch Kabinetszaken meer in te gaan zetten in het nieuwe jaar.

Hoe past dit in jullie gemeente en op welke momenten ben jij dan aan zet en kan jij van toegevoegde waarde zijn? Samen kijken we naar hoe het voor jou is ingericht, of dit werkbaar is en waar jij nog in bijgeschoold moet worden. Dit pakken we dan gelijk op door de processen te doorlopen en je krijgt de belangrijkste handleidingen en formats voor de betreffende kabinetsonderdelen.

 

Hoe ziet de dag er

er uit?

* Bijscholing op de onderdelen en evt. een verdiepingsslag creëren

* Jaarplanning maken en/of doornemen en finetunen met voorbereidingstijd en contacten

* De verschillende formats voor overlegstructuren, burgemeester, collega's, teammanager

* Procesbeschrijvingen naast elkaar leggen of aanvullen met bestaande (vanuit HEB)

* Draaiboeken naast elkaar leggen of aanvullen met bestaanden (vanuit HEB) 

 

Praktische informatie:

Op locatie bij jou in het Stadhuis op een voor jou handig moment in het jaar

Prijs € 995,- excl. btw en reiskosten

Inclusief:

* Procesbeschrijvingen 

* Draaiboeken

* Telefonische contactmomenten voor coaching, vragen, inspiratie telefoontjes over het vak

Voor wie?

 

- Voor NIEUWE of bestaande kabinetsmedewerkers die willen (blijven) groeien en leren

- Deze dag is geschikt voor nieuwe kabinetsmedewerkers of bestuurssecretaresses die kabinetszaken en representatie werkzaamheden uit gaan voeren

- Deze dag is ook geschikt voor kabinetsmedewerkers met nieuwe taken

- Deze dag is ook geschikt voor kabinetsmedewerkers die een opfris moment wil hebben of gewoon de kneepjes van het vak nog beter onder de knie wil krijgen.