Kabinetszaken en Events - inspiratietraining

8 februari & 11 juni 2024


Waarom deze training?

De basis van Kabinetszaken ligt wel vast, we weten wanneer er wat moet gebeuren en welke kabinetsmomenten er echt bij ons vak horen.

Maar ook ons vak verandert. Kabinetszaken krijgt meer verdieping, we worden eerder erbij gehaald wanneer er belangrijke representatie momenten plaatsvinden. 

Daarnaast wordt het gewaardeerd dat wij de spin in het web zijn in de organisatie. Ons netwerk is groot, onze adviesrol wordt steeds groter.

Hoe kan je dit nog beter in gaan zetten en hoe hou je de juiste balans tussen kabinetsaken, representatiemomenten en wellicht je bestuurssecretariaatswerk.

 

Je beschikt al over een aanpak-mentaliteit, maar je zoekt nog naar meer handvatten, instrumenten, vaardigheden en creativiteit om zo effectief mogelijk en met zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Je wilt graag proactief handelen en je bent benieuwd hoe je jouw functie strategischer kunt inzetten. Pluspunten wanneer je dit gaat toepassen zijn dat je werk nog meer betekenis wordt, het college beter ondersteunt gaat worden en je eigen baan er gewoon leuker van wordt. 


De functie Kabinetszaken of het verrichten van enkele kabinetstaken zijn één van de leukste bezigheden binnen een gemeente. 
Je organiseert en coördineert officiële bezoeken, belangrijke gemeentelijke evenementen en ontvangsten, en zorgt er voor dat vele representatieve momenten vlekkeloos verlopen. Een veelzijdige baan met veel verantwoordelijkheden.

JIJ bent de persoon die burgemeester en wethouders adviseert over gemeentelijke bijeenkomsten, bijbehorende etiquette regels en protocollen en probeert zo proactief mogelijk je rol uit te voeren.

 

Programma

* De kabinetstaken
* Jaarovezicht kabinetsbijeenkomsten
* Kabinetszaken en strategie
* Zichtbaarheid van kabinetszaken intern en extern
* Protocol en etiquette bij de kabinetsbijeenkomsten
* Relatiegeschenken
* Balans vinden en werkdruk 
* Predicaten en onderscheidingen
* Nieuwe kabinetstaken en kansen 2024 
* Netwerken

 

Resultaat

  • Je hebt een goed beeld van de kabinetsmedewerker anno 2023/2024. 
  • Je leert te zien hoe je kabinetszaken en/of bestuurssecretariaatswerkzaamheden strategisch kunt inzetten om nog effectiever te kunnen werken om burgemeester en wethouders tegemoet te komen.
  • Je bent in staat om Kabinetszaken zichtbaar te maken zowel intern als extern
  • Je bent in staat om met zelfvertrouwen een klein tot middelgroot kabinetsevenement te organiseren en hierbij goede advisering te geven aan burgemeester en andere betrokkenen.
  • Je leert te plannen en vooruit te werken dankzij je eigen kabinetskalender die we gaan maken.
  • Je hoort vanuit verschillende invalshoeken hoe de kabinetstaken elders worden uitgevoerd.

 

Locatie vlakbij Deventer:

-       8 februari 2024

-       11 juni 2024

 

Hoe werkt het

Kabinetszaken en events is een inspiratietraining van 1 dag inclusief snacks, drankjes en lunch.
Tijd:  10.00 tot 15 uur.
Kosten: € 525,- p.p.

In deze waardevolle training werken we met herkenbare cases, tips en vaardigheden vanuit het werkveld.
Werkboek/tips blijven na afloop uiteraard in jullie bezit.

 

Voor wie?

Je bent in je gemeente betrokken bij de ondersteuning en advisering van burgemeester en wethouders. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

 

 


Incompany training

Het is ook mogelijk om de training bij jullie in het gemeentehuis te volgen, bij minimaal 2 personen kom ik naar jullie toe. 

 

Van 10.00 tot 15.00 uur 

Kosten € 525 p.p.

Na de aanvraag volgt de definitieve offerte.

 

Ja, wij willen graag de training volgen bij onze gemeente

 


Aan het eind van de training heb je dit bereikt: