Duurzame tips

Materialen

Gelukkig is het bij gemeente evenementen al vaak de standaard om veel van de benodigde materialen in te huren, maar toch ontkom je er niet aan om soms middelen aan te schaffen. Kies dan voor het inkopen van gerecyclede of circulaire materialen en denk voorafgaand aan de uitvoering al na over wat je met de materialen gaat doen zodat het product na het event een mooi tweede leven krijgt. Bijvoorbeeld door het materiaal op Marktplaats zetten, aan te bieden aan een verhuurpartij of naar een leverancier te brengen die het kan recyclen.

 

Leveranciers

Zoek leveranciers die een groenere optie bieden dan de concurrent. Selecteer partners niet alleen op basis van de prijs-kwaliteit van hun product of dienst, maar kijk ook naar de herkomst van de materialen en de werkwijze van het bedrijf. 

 

Lokaal

Een voor de hand liggend onderwerp wanneer gesproken wordt over duurzaamheid en het verminderen van CO2 uitstoot is uiteraard de transportwijze van personen en middelen. Bekijk het transport van eigen team, leveranciers, decorstukken en/of gasten en zorg dat zij zo groen mogelijk naar het event komen. Moedig fietsen, OV-gebruik en elektrisch transport aan, vermijd files en organiseer gezamenlijk vervoer om uitstoot te minderen.

 

1) Lintjesregen - lampionplant ipv bloemen op de tafels, lampionnen ipv ballonnen

2) Veteranendag - zaal aankleden met groene planten die weer naar leverancier kunnen, bamboe bestek voor het nuttigen van de blauwe hap

3) Nieuwjaarsreceptie - afbreekbare ballonnen met happy new year, houten kerstbomen 

Handig om op voorraad te hebben als gemeente:

* 2 mooie zijde bloemstukken die je overal kan inzetten of gebruiken

* Burgemeesterspapier (duurzaam) waarop hij persoonlijke boodschappen met de pen kan schrijven. Papier voorzien van gemeentewapen. 

* stoffen vlaggetjes in de kleuren van de gemeente, kan je laten maken en is leuk voor aankleding bij gemeente evenementen.

* luxe bamboe pennenset om in te zetten bij ondertekeningen, ook leuk als relatiegeschenk

* katoenen tasjes met gemeente logo